cautari, credinta, dumnezeu, scrieri

Inceputuri bune…

drumuri

photo by: fishmonk

Eclesiastul 7:8  Mai bun este sfârşitul unui lucru decât începutul lui; mai bine cel bun la suflet decât cel îngîmfat.

Scrie Solomon, probabil la finalul unora dintre cautarile sale, probabil astaptand inca raspunsuri la unele problebe pe care si le-a pus. Si eu inteleg aici ca unele lucruri pot incepe bine, sau pot incepe rau. Se pot sfarsi bine, dar se pot sfarsi rau.

Intr-adevar, daca mai bun este sfarsitul unui lucru, in mod cert, si punctul de pornire poate fi unul bun. Cum putem noi sa facem ca inceputurile noastre sa fie bune? Ce trebuie sa urmarim, sa ascultam, sa cautam astfel incat primii nostri pasi pe un drum nou sa fie corecti. Sa ne fie mersul unul bun, sanatos.

Prima cerinta pentru un drum proaspat, este, as zice eu, bucuria. Cum? Sa iubesti caile tale cele noi, cu entuziasmul unui copil care paseste prima data.  Sa alergi cu bucurie catre tinta pe care ti-ai propus-o, si sa te bucuri copilareste de ceea ce faci: mergi. Sa simti cu pasiune lucrurile bune pe care le traiesti.

Ai pornit, si asta este frumos. Te indrepti catre ceva, si asta e bine. E o bucurie in sine sa ai o directie clara.  Soarele, fluturii de pe marginea drumului. In cazul unui copil, bratele mamei spre care se indreapta. Totul e numai voie buna.

Ce altceva mai este necesar pentru un inceput bun? Consecventa. Daca te impiedici si cazi, sa nu iti fie rusine sa te ridici si sa mergi mai departe. Orice drum nou e putin nesigur la inceput. primii pasi pot fi mai clatinati, dar asta nu trebuie sa te impiedice sa mergi mai departe pe calea ta. Orice copilas invata asta din primele sale zile de mers. Te-ai julit putin?  Nu plange, ridica-te, si indrazneste inca o data.

Uita repede durerea, invata iute unde sa nu calci. Urmeaza cu nadejde poteca curata, ocoleste pietrele. Incet, incet, vei deveni maestru: Vezi? Mergi!

Ce altceva mai face un inceput bun?

Nu uita niciodata sa nu pierzi din vedere scopul calatoriei tale. Acest scop, care in definitiv e mai bun decat punctul tau de plecare trebuie sa ii tii mereu in inima ta. Ca sa nu iti pierzi entuziasmul.

Recompensa unei calatorii poate fi uneori si calatoria in sine. Dar doar de dragul drumului nu e suficient intotdeauna.


2 gânduri despre „Inceputuri bune…”

 1. Blogosfera evanghelică – Mesaj către bloggerii evanghelici

  Ediţia a II-a a Premiilor Thymos pentru bloguri evanghelice (50 de premii) va avea loc la Cluj în 31 ianuarie 2009. Afişul, care poate fi preluat, se găseşte pe blogul România Evanghelică, unde am afişat şi o listă cu 25 de nominalizări pentru categoria Cea mai interesantă postare (2008). Mai sînt cîteva zile în care puteţi face propuneri pentru cele trei categorii principale sau propune bloguri pentru cele 50 de premii.

  V-aş ruga să îmi comunicaţi date publice (nume blogger, localitate, confesiune, data lansării etc.) despre blogul vostru pentru a actualiza informaţiile despre cele 540 de bloguri evanghelice – am prezentat informaţiile pe care le am în postarea “Blogosfera evanghelică – Mesaj către bloggerii evanghelici”.

  http://romaniaevanghelica.wordpress.com

  Ce localitate consideraţi că ar fi potrivită pentru Festivalul Bloggerilor Evanghelici?

 2. Sexul are un pret http://nazireat4him.blogspot.com De ce „Dragostea Adevărată Aşteaptă” ?
  De ce se merită sa rămâi virgin?
  Ce inseamnă să ai un legământ cu Christos şi să rămâi legat de Isus?

  Un mesaj care nu se predică prin biserici azi, un mesaj care nu este transmis prin liceele şi facultătiile noastre, pentru că nu mai sunt lideri spirituali care să trăiască aşa ceva, sau există ruşine, prea mult păcat personal,trecut plin de răni şi experiente sexuale, sau este prea revoluţionar să atragi atenţia cu acest subiect contemporan.

  Gândeşte’te şi la consecinţele sufletului, nu doar la experieţa şi plăcerea sexului.
  Consecinţele sufletului sunt mai importante decât cele ale trupului.

  Acest film trebuie să il arătăm mai departe tinerilor români..ca să nu zică nimeni: „nu am ştiut”!
  Curaj tuturor.
  Alegeti sa fiti speciali.
  In Ochii Lui.
  deja suntem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s