credinta

Ca tot vorbeam de pauze si momente de candire critica. Zic eu ca merita luat in considerare si acest re-Mix de Pilda.
(Alexandru Nadaban at his best!)

Pasarea Phoenix Remixed & co

Se făcea că un om se cobora de la Ierusalim la Ierihon, nu ştim din ce cauză, poate în interes de serviciu. Pe drumul stâncos, prăfuit şi întortocheat, dă peste nişte haiduci, terorişti sau în limbajul internaţional, tâlhari la drumul mare. Cum Robin Hood nu s-a inventat încă ca să aibă parte de o judecată dreaptă şi Toma Alimoş era încă adolescent, aceştia îi aplică o fizioterapie intensă, după ce bineînţeles îl dezabiază şi-l uşurează de bunurile din dotare: pass, permis, carduri, maşină, mobil şi tabletă. Ba i-au luat şi keşul şi i-au lăsat leşul… ca să nu-i mai poată identifica. Să-l îngroape cine-o vrea, că doar ei nu erau într-o misiune caritabilă, ci voiau mai mult de la viaţă, care le-a şi dat ce au căutat. Aviz amatorilor şi ca să nu facem discriminare şi amatoarelor!

Faza I.
Trafic aproape inexistent, dar trece pe acolo o limuzină cu însemnele…

Vezi articolul original 617 cuvinte mai mult

6 gânduri despre „”

 1. buna!nu din intamplare am gasit blogul tau….cautam un astfel de blog unde se scrie numai despre credinta si Dumnezeu.si am si eu o intrebare…banuiesc,ca ai cunostintele necesare sa ma lamuresti:de curand am auzit ca ar exista Biblia originala adica aceasta Biblie este mult mai subtire decat cea pe care o avem toti acasa.este adevarat?

  1. Buna Vali!

   Mi se pare foarte interesanta intrebarea ta.

   Ca sa pot raspunde in mod real si util, mi-ar fi de folos sa stiu ce editura a tiparit Biblia ta de acasa, sau ce traducere este.

   In principiu, Cartile Bibliei sunt in numar de:

   Varianta ortodoxa are: Vechiul Testament are 39 de carti + 14 carti, adica 53 de carti; Noul Testament are 27 de carti.
   Varianta Dumitru Cornilescu, cea pe care o folosesc eu, denumita in unele cercuri „protestanta” (ceea ce e amuzant, pentru ca Dumitru Cornilescu a fost preot ortodox cand a tradus-o) are doar 39 de carti in Vechiul Testament, deoarece se considera ca cele 14 carti in plus din varianta BOR sunt carti necanonice. Adica majoritatea teologilor e de acord ca aceste carti nu au acelasi grad de inspiratie a Duhului Sfant, si ca trebuiesc citite cu precautie. Si tot 27 de carti in Noul Testament.
   Exista de asemenea traduceri care au inlocuit anumite expresii, si versete conform doctrinei traducatorului, voit sau inconstient.

   Ce e cert este ca nu exista o singura traducere care sa fie CEA MAI BUNA.
   Daca doresti mai multe informatii si mai bune in privinta bibliologiei iti recomand urmatorul blog: vaisamar.wordpress.com.
   Sper ca te-am lamurit cat de cat, si nu exita sa ma cauti daca mai ai intrebari.
   Cu drag,

   Alaxandra.

   1. de fapt incerc sa urmaresc acest blog al tau 🙂 si sa-l citesc pentru ca am nevoie.am citit daca nu ma insel in Noul Testament la unul din evanghelisti cred nu bag bana in foc ca e mare pacat sau e amar de cel ce va mai adauga acestei carti ceva in plus ceva in genul asta era nu mai imi aduc eu bine aminte si ma gandesc daca Biblia ar fi mai scurta si unii capi ai bisericii au mai adaugat cateva carti oare e o greseala?

   2. Finalul Bibliei e asta:
    Apocalipsa 18 Mărturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta.
    19 Şi, dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei prorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta.”
    20 Cel ce adevereşte aceste lucruri zice: „Da, Eu vin curând.” Amin! Vino, Doamne Isuse!
    21 Harul Domnului Isus Hristos să fie cu voi cu toţi! Amin.

    Acum, varianta BOR nu adauga efectiv nimic la textul Biblic. Ci are niste capitole, marcate ca fiind necanonice, pe care le pastreaza din varianta Septuaginta. Ele nu sunt recunoscute de o parte a teologilor, din varii motive.

    Si da, daca adaugarea sau scoaterea (!) din Biblie e sau nu pacat, judeca singur, dupa versetele de mai sus. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s