Despre mine

 

Am avut multe incercari care au inclus scrisul, scrierile si diferite tipuri de cerneluri. Foarte putine lucruri din mine, cu adevarat din mine au trecut catre ceilalti sub alta forma decat scrisa. Si cele scrise, de obicei au stat sub cheie. Sau in caiete uitate, de matematica.

Am inceput sa scriu cand aveam 14 ani, cred ca din dorinta de a da o replica unor carti sau poezii citite. Nu neaparat de a face ceva mai bun, ci pur si simplu de a raspunde cartilor, ca sa nu se simta singure. Asa cum eu nu ma simteam niciodata singura cand le citeam….

Cine sunt eu? Sunt o fiinta creata de mainile lui Dumnezeu. Singura creatura pe care Creatorul a atins-o cu mainile Sale, la inceput, si pe care acum o atinge cu dragostea Sa.

Sunt o fiinta binecuvantata cu ocazia de a sta de vorba cu Dumnezeu. In rugaciune e perpetua innoire. E perpetua bucurie si eliberare. Si continua prezenta divina, chiar si cand in locul unui raspuns mult asteptat, primesti doar o imbratisare si o mangaiere.

Definitia vietii mele ar fi cautarea. Cautarea empirica, lingvistica, senzoriala, filosofica, teologica. Am cautat sa aflu cine sunt cu adevarat, si am descoperit ca la finalul cautarilor, am devenit altcineva decat mi-as fi dorit sa fiu. Altcineva decat as putea sa fiu. Si o existenta in alta forma si natura decat cea menita a o trai era doar o existenta intrinsec deformata. Alaturi de oameni nu am putut fi eu. Alaturi de Dumnezeu insa pot fi asa cum El m-a dorit, pot fi asa cum El ma doreste. Pot fi eu.

Am terminat Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti.  Imi plac muzica, poeziile, caii, marea, cartile, pescarusii, Romania, imi plac stelele si oamenii cu inima deschisa.
Sunt casatorita din toamna anumui 2010 cu Razvan, care este darul lui Dumnezeu pentru mine.

Colaborez cu RVE – Bucuresti, pentru postul on-line radio playlist. Sunt redactor, si am avut parte de unele dintre cele mai educative, frumoase si vesele experiente datorita acestei colaborari. Sunt binecuvantata.
Doresc sa incerc sa comunic cititorilor acestor randuri alcatuite de mine mai mult sau mai putin mestesugit ce inseamna sa traiesti cu Christos. O viata cu demonstratii necesare, intamplari uimitoare sau cotidiene, dar de multe ori neantelese de multi. Daca se strecoara si putina apologetica, veti intelege.
Dumnezeu sa ne binecuvanteze! Alexandra.

42 de gânduri despre „Despre mine”

  1. da, asa cred si eu. ca e o posibilitate de a sluji, in felul acesta. de a fi o voce pentru Dumnezeu.

    acum trebuie doar sa ma straduiesc sa fiu o voce coerenta, si clara…si…tot felul de alte epitete care sa insemne: o jertfa fara cusur!

    Doamne ajuta!

  2. Hey, fii binecuvantata Alexandra! Ma bucur si eu, ca toti de pe aici, ca am ajuns pe la tine, asa din blog in blog 🙂 – Absolut minunate devotionalele si gandurile tale! Ma bucur din toata inima sa vad dorinta ta arzatoare cu care slujesti inimii lui Isus!

  3. Ai inceput drumul atit de bine…pentruca l-ai inceput cu El…tot ce-ti doresc este sa nu-L lasi de mina cind vei da de greutati…si sa il lasi numai pe El sa te schimbe…Dumnezeu nu creaza rebuturi…ci numai capodopere. Imi place cum scrii…God bless!!!
    Rodica Botan

  4. Esti un om minunat si scrii la fel de frumos cat iti este inima de frumoasa. Iti doresc bucurii in viata alaturi de iubirea ce ai gasit-o.

  5. Imi place f mult ce ai scris:) …is cateva chestii care nu le-am inteles dar nu asta conteaza ,matematica nu are forme patratice ca romana:P

  6. Bine ai venit!
    E dificila blogareala de numa- numa.
    Pacatu` ASTA MA CEARCA SI PE MINE.
    DA` INCA MA LUPT CU ISPITA [ne]BLOGUIRII.
    Desi unii mi-ar da brinci sa -mi dezgolesc sufletu-mi public,anu` asta mai cuget.
    Stau si cuget.
    Intr-o zi stau.
    In alta cuget.
    AZI…DOAR SED pe bloguri smecheroase.
    La multi ani,fata draga!

  7. buna alexandra ai scris pe blogul d-nei isabelle ca vrei sa iei legatura cu mine, de aceea am postat aici ca sa ai adresa de mail.
    cu respect mihai

  8. Multumesc frumos! Cum sa ma semnez?: un baptist care n-a mai calcat prin adunare de prin 94? La fel de ratat si ca filosof, si ca ghitarist? De uitat n-am uitat nimic, n-am schimbat o iota din Cuvant, dar rationalist foc (ca de-aia am adastat la Facultatea de filosofie), dar tot rocker am ramas… Evident, si aici, ne-practicant… Sunt cand una, cand alta, dar mai niciodata pana la capat…

    1. Am verificat si eu, si totusi…sunt sigura ca la un moment dat aveam eu acea setare bifata, pentru a se vedea postarile intregi. Nu stiu cum a fost modificata, e posibil sa fi fost o eroare de-a mea. Multumesc pentru semnalare.

  9. Salutare
    De curand am lansat un proiect prin care vrem sa atragem atentia evanghelicilor asupra domeniului de carte si mai ales asupra cititului drept activitate vrednica si necesara pentru „poporul cartii”. Proiectul „anul 2009 exprimat in carti” care se desfasoara pe blog.gramma.ro doreste sa prezinte personalitati si nu numai din spatiul evanghelic impreuna cu cartile care i-au marcat/ajutat in anul ce isi traieste ultimele clipe. Invitam astfel crestinii sa ne scrie despre 5 carti (pot fi mai multe sau mai putine) pe care le-au citit in 2009 si sa explice alegerile lor, in dreptul fiecarei carti, in cateva propozitii. In urma acestor prezentari speram sa adunam material suficient pentru a pune laolalta un ghid cu 20 de carti si recomandarile lor care trebuie citite in anul viitor, ghid care se va distribui gratuit. (mai multe detalii gasesti aici: http://www.blog.gramma.ro/?p=106 )
    Stim ca esti ocupata, dar ar fi prea mult daca te-am ruga sa participi la acest proiect? Tot ce trebuie sa faci este sa ne spui care sunt cele 5 carti care te-au marcat sau impresionat placut in 2009 si sa le recomanzi in cateva cuvinte si altora. Credem ca participarea ta are capacitatea de a starni interesul internautilor evanghelici spre cartile cu adevarat bune.
    Iti multumim anticipat si asteptam cu interes raspunsul tau.

  10. Stiri Crestine.ro susține misionarii și organizațiile de misiune în mod special cele din Romania. Am ales săptămânal să prezentăm câte un misionar român, să îi sprijinim în rugăciune și să îi întrebam de nevoile lor financiare sau de altă natura, și cât avem posibilitatea să îi susținem. Vreau să vă provoc și pe voi cititorii site-ului să vă alăturați echipei Stiri Crestine.ro și să luptăm în linia a două spijinind misionarii noștri.

    Rog pe cei care dețin bloguri și site-uri să ne susțină afisând banner-ul care l-am pregatit pentru acest proiect, și dacă se poate să posteze informațiile care le postam noi despre misionari.

    Codul pentru bannere il gasiti aici! Bannerul se va schimba în fiecare săptămână în mod automat.

    Daca veti posta un bannerul site-ul/blog-ul dvs. va aparea pe prima pagina a site-ul nostru http://www.stiricrestine.ro la rubrica: Ne sustin! Lasati-ne un mesaj daca ati afisat bannerul.

  11. am intrat din intplare pe blogul tau si am vazut ca nu ai mai postat de mult cam de 3 luni dupa cum am vazut io vreau sa zic ca imi pare rau ca nu mai poostezi si ca nu continui poate fara sa sti intrau multi si se informau si invatau multi din acest blog, poate ai zsi ca sunt prea multe bloguri crestine si nu mai are rost sa continui da este adevarat sunt multe dar nu la toti le place aceleas bloguri poate erau persoane care chiar le placeau mult acest blog si invatau din ce tu scriai imi pare rau oare cate persoane puteai sa schimbi daca scriai incontinoare? te-ai gandit vrodata la asta? eu ma gandesc daca as lasa balta lucrarea unde Domnul ma trimis sa fac ce sar intpla oameni pe care DOmnu lia tr la mine la blog ce se vor intpla cu ei poate se vor schimba din nou cum, au fost si au ramas dezamagiti de mineca nu am mai continuat imi pare rau ca ai renutat si dar gandestete la ce tiam zis.

    pe mine Domnul ma chiemat sa fac acest blog adica eram plecat in alt oras nu eram acasa la mine si ma chiemat de acolo de aproape departe si ma adus acsa pentru a continua ce am incepu si sa continui sa scriu pentru cei care au necoie de Dumnezeu.

    am inceput cu ideia de a face un blog care sa invat din ce stiu si io sa invat pe alti despre Dumnezeu si de aceea se numeste Invata Despre Dumnezeu si cand am inceput nu tsiam mai nimica despre Dumnezeu si am inceput cu cele 10 porunci si de la alea am invatat mai multe si am ajuns destul de departe si ii multumesc Domnului ca ma ajuta sa nu renunt la lucrarea pe care o are cu mine si candestete si tu ca nu ai facut acest blog ca nu ai avut tu ce ace ai facut acest blog ca Dumnezeu a vrut sa il faci si liucrcarea ta inca nu sa sfarsit aicea chiar daca poate nu ai timp de blog ar trebui sa continui fi Binecuvantata de Domnul si continua daca vezi acest mesaj dai add la idul meu de mess f_bogdan.claudiu te rog cu incredere la celalant fir al internetului este un prieten Fi bine cuvantata de Domnu si Domnul sa te intareasca

    1. Multumesc ca ai trecut si pe blogul meu.

      Imi place, cum sa nu. Nu e vina tarii pentru neajunsurile locuitorilor. 😀 Prin faze de genul asta a trecut si Tara Fagaduintei: lapte si miere ar fi curs acolo, daca poporul ar fi fost altfel. Asa…o pustiau lacustele. La fel si la noi.

      Politica? Cine stie unde am sa ajung. Poate nicaieri. Stiu ca iinsa, raman cu ce am invatat si tot ce ceva.

      Binecuvantari.

    1. Multumesc pentru incurajare. Incerc sa imi asum sfintenia, si harul Lui ma tine. Numai Harul Lui.

      Blogul dvs. si-a recapatat locul in blogroll la mine, de unde lipsise din neatentie. Imi asum eroarea.

  12. Ha…tu cu „trepte”…eu cu „scara cerului”…sa fie vre-o legatura? de RVE poate?
    felicitari pentru prestatie si pozitia prezenta; continua sa ai consistenta, nerv, delicatete si rezistenta…
    si nu-i da drumul de la Mana!

    1. ”Trepte” e mai vechi decat colaborarea mea cu RVE. E posibil sa fie o legatura cu biserica mea, Betel.

      Dar e mai adanc si de atat. Mai de demult. E parte din mine, urcarea, drumul care trebuie luat…trept-at.

      Har si pace, si sa ne stim cu bine!

Lasă un comentariu